Familiebehandling

Ønsket om bedring

Familien er i den bedste af alle verdner vores trygge base, hvorfra vores verden går. Det sted, hvor vi kan lade op og næres i kærlighed. Det sted, hvor vi kan finde trøst og beskyttelse. Udtryk som; ”et trygt sted at falde” eller ”en tryg mur at spille bold op ad” er billedsprog for netop denne kvalitet i nære relationer. 

For mange mennesker er virkeligheden dog en anden. Enten i udgangspunktet eller i svære perioder. 

Fx når vores børn mistrives eller er udfordret i en grad, der er overvældende, uforståelig og uhåndterbar for os. Det kan give os følelsen af magtesløshed og utilstrækkelighed og stå i vejen for at skabe de forandringer, vi ønsker. I sådanne tilfælde kan familielivet være alt andet end trygt og nærende, og det kan være nødvendigt med hjælp udefra til at genvinde følelsen af selv at kunne ændre tingenes tilstand til det bedre.

Eksempler på udfordringer

Måske står du som enlig forælder helt alene med ansvaret for, at du og dine børn har det godt. Det kan føles meget forvirrende og uoverskueligt ikke at have en partner at sparre med i det daglige.

Måske står I som par overfor forskellige måder at forstå jeres børn og deres adfærd på. Måske sidder I fast i indgroede rutiner, der ikke virker for jer.

Måske er jeres barn i stærk mistrivsel i institution eller skole, og I har brug for støtte til både at møde jeres barn mest hjælpsomt samt til at kommunikere med de fagprofessionelle omkring barnet. Måske er jeres barn i psykiatrisk udredning eller ny diagnosticeret, og I har brug for viden og støtte til at håndtere det.

Behov for støtte

Nogle gange er det bare et andet perspektiv og nogle andre og kærlige øjne på jeres liv, der er brug for i en kort periode, indtil I selv finder ud af, hvad der skal til for at skabe den ønskede hverdag. Nogle gange er det viden, konkrete råd og værktøjer, der skal til. Og andre gange er det et længerevarende forløb, hvor der skal gøres op med mange svære mønstre af både tænkning og adfærd, før I kan skabe det ønskede familieliv.

Vores samarbejde

Min tilgang til vores samarbejde er først og fremmest at søge forståelse sammen med jer, der søger min hjælp. Vi starter sammen et slags ”detektivarbejde”, så I får støtte til lige præcis det, I har brug for i jeres familie. Hvad er problemet og historien om problemet? Hvordan påvirker det jeres liv, og hvad synes I om det? Hvad er vigtigt for jer hver især og som familie? Sammen kan vi få øje på alt det, I ved og kan og vil, så I kan skabe netop de forandringer, I ønsker og har brug for.

Jeg vil støtte jer til at få klarhed, få skilt tingene ad, se problemerne i et nyt perspektiv og få øje på jeres værdier som et hjælpsomt værktøj til at bevæge jer henimod det liv, I ønsker.

Jeg har stor erfaring i at tilpasse min tilgang og formidling af min viden og erfaring, så det er meningsfuldt og værdifuldt for netop jeres familie.

Vi kan mødes hjemme hos jer, og I er også velkomne til at komme hos mig. Zoom- og Teamsmøder er også en mulighed. Jeg gør mig umage for at møde jer, så det er mest hjælpsomt for jeres familie

Kommunale opgaver

Jeg påtager mig også familiebehandlingssager fra både private aktører og kommuner herunder Barnets lov § 30, 32, 75 og 76. Det kan være længere og mere omfattende forløb med barnet i centrum til en mere afgrænset form for hjælp som fx selvforståelses- samt diagnoseforståelses-samtaler og pårørende samtaler. Jeg har omfattende erfaringer med at arbejde ud fra allerede fastsatte mål i form af handleplaner o. lign. Nogle gange bliver målene i samarbejde med familien løbende justeret, andre gange kommer der nye til, når de første mål er nået. Jeg har ligeledes mange års erfaring med udarbejdning af behandlingsplaner, journalisering og statusbeskrivelser samt netværkssamarbejde på tværs af mange forskellige aktører.